Filmtheater Hilversum

Het Filmtheater is een gebouw met een warme en feestelijke uitstraling, gebouwd met beperkte middelen. De ligging tegen de oprit van winkelcentrum Hilvertshof leverde een boeiende achtergevel op met afwisselende schaduwpartijen. Aan de voorzijde bleef er ruimte voor een nieuw plein: ‘het Herenplein’.
Het gebouw heeft een zeer heldere opzet, voor de bezoekers meteen inzichtelijk. De foyer biedt toegang tot drie zalen, ieder in hun eigen kleur: rood, groen en blauw. In de avonduren straalt het Filmtheater als een lampion aan het plein.
Het gebouw is vervaardigd van lichte duurzame materialen en wordt verwarmd middels een warmtepomp én de warmte van de bezoekers zelf!
Het filmtheater heeft meer bezoekers dan voorzien en daarmee laat ’t zien dat de nieuwe behuizing van het filmtheater een succes is!

Winnaar Publieksprijs Hilversumse Architectuurprijs 2010

In samenwerking met:
Gert-Jan de Jong (arc2)
Bureau Bouwkunde
DWA installatie-advies
Constructiebureau Lüning
Bouwbedrijf vd Hengel
van Dorp installaties
Martijn Heil, fotografie
Marcel Klever, interieurarchitect